Van enkel glas naar dubbel glas

Bij nieuwbouwhuizen wordt standaard gekozen voor kozijnen met dubbel glas. Dit vanwege de vele voordelen het biedt. Echter was dubbel glas jaren geleden niet de standaard, waardoor oudere huizen vaak nog ramen van enkel glas hebben. Gelukkig kunnen deze ramen vervangen worden. Wilt u van enkel glas naar dubbel glas? Dit moet u weten.

Voordat u de beslissing maakt om van enkel glas naar dubbel glas over te stappen is het belangrijk dat u zich goed laat informeren over de mogelijkheden, soorten dubbel glas en niet geheel onbelangrijk: de kosten. We zetten de belangrijkste punten voor u op een rij.

Enkel glas

Op zich is er niets mis met enkel glas, het doet wat het moet doen en beschermt u tegen regen en wind. Maar in de huidige tijd waar huizen steeds beter geïsoleerd zijn en glas veel meer doet dan alleen beschermen tegen weersinvloeden van buitenaf, voldoet enkel glas niet meer aan onze standaard. Enkel glas heeft veel nadelen waardoor de investering in dubbel glas het dubbel en dwars waard is.

  • Enkel glas is erg dun, er is nauwelijks isolerend vermogen waardoor er heel veel warmte verloren gaat. In de winter gaat er daardoor veel warmte naar buiten en in de zomer warmt de woning snel op.
  • Soms zijn de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten zo hoog, dat er condens op de ruit ontstaat. Ramen van enkel glas beslaan vaak, wat de ruimte erg vochtig maakt met alle risico’s en gevolgen van dien.
  • Enkel glas is minder stevig t.o.v. dubbel glas en laat veel geluid door. De kans op breuk is dan ook vele malen groter dan bij dubbel glas. Bovendien is enkel glas erg gehorig, waardoor u meer last kunt hebben van geluiden van buitenaf.

De voordelen van dubbel glas

Van enkel glas naar dubbel glas

Bent u zich aan het oriënteren op de mogelijkheid om enkel glas te vervangen voor dubbel glas? Dan moet u met een aantal dingen rekening houden. Zo is het erg belangrijk om voordat u begint te controleren of er voldoende ruimte is voor dubbel glas. Anders moet behalve het glas, ook het raamhout vervangen worden. Zo is er in vaste houten kozijnen vrijwel altijd ruimte om dubbel glas te plaatsen, maar is dit voor kunststof en aluminium kozijnen niet altijd vanzelfsprekend.

Welk type glas moet ik kiezen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor dubbel glas. De meest populaire glassoort is HR++ glas. Dit glas bestaat uit twee glazen platen met daartussen een speciaal edelgas dat zorgt voor een hoog isolatievermogen. Naast HR++ glas kunt u ook kiezen voor HR+ of HR+++ glas. In regel geldt dat des te meer plussen, des te beter het glas isoleert en des te meer energiekosten u bespaart.

Wat kost het vervangen van enkel glas

De kosten van het vervangen van enkel glas zijn afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst natuurlijk van de hoeveelheid ramen u wilt laten vervangen. Maar ook, en misschien nog wel belangrijker, of het kozijn geschikt is voor dubbel glas. We adviseren u altijd om even contact met ons op te nemen, of vraag direct een vrijblijvend prijsvoorstel aan zodat u weet waar u aan toe bent. Bij Glasconcept werken we met eigen glaszetters en kunnen we u volledig ontzorgen van inmeten tot montage.

Heeft u advies nodig of wilt u meer informatie over het vervangen van enkel glas? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@glasconcept.nl of bel ons op +31 (0)113 – 344340.

Naam*
Woonplaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Uw bericht
Contactgegevens
Contact opnemen Offerte aanvragen
Aanbetaling 30%
bij bedragen boven
€ 2000,00 incl. BTW
100% op maat
gemaakt
Vaste prijs
ongeacht de afmeting
Inmeet- en
ophangservice
Gespecialiseerd
transport

Glasconcept is dé online specialist met persoonlijke service. Dat maken wij waar in artikelen op maat en naar wens met ruimte voor persoonlijke wensen, kwaliteitsproducten tegen scherpe prijzen, snel en persoonlijk contact en levering met gespecialiseerd transport en de mogelijkheid tot professionele plaatsing.

Heeft u vragen over onze producten of advies nodig, wilt u een order plaatsen of wenst u meer te weten over uw bestelling of andere vragen? Stuur dan een e-mail naar info@glasconcept.nl óf vul het contactformulier in. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk antwoord! Of bel bel ons op +31 (0)113 – 344340

Met vriendelijke groet,
Marjan van der Moere

Spacer