Op maat gemaakt
Vaste prijs, ongeacht de afmeting
Inmeet- en ophangservice in heel Nederland en België
Gespecialiseerd transport

Van enkel glas naar dubbel glas

Bij nieuwbouwhuizen wordt standaard gekozen voor kozijnen met dubbel glas. Dit vanwege de vele voordelen het biedt. Echter was dubbel glas jaren geleden niet de standaard, waardoor oudere huizen vaak nog ramen van enkel glas hebben. Gelukkig kunnen deze ramen vervangen worden. Wilt u van enkel glas naar dubbel glas? Dit moet u weten.

Voordat u de beslissing maakt om van enkel glas naar dubbel glas over te stappen is het belangrijk dat u zich goed laat informeren over de mogelijkheden, soorten dubbel glas en niet geheel onbelangrijk: de kosten. We zetten de belangrijkste punten voor u op een rij.

Enkel glas

Op zich is er niets mis met enkel glas, het doet wat het moet doen en beschermt u tegen regen en wind. Maar in de huidige tijd waar huizen steeds beter geïsoleerd zijn en glas veel meer doet dan alleen beschermen tegen weersinvloeden van buitenaf, voldoet enkel glas niet meer aan onze standaard. Enkel glas heeft veel nadelen waardoor de investering in dubbel glas het dubbel en dwars waard is.

 • Enkel glas is erg dun, er is nauwelijks isolerend vermogen waardoor er heel veel warmte verloren gaat. In de winter gaat er daardoor veel warmte naar buiten en in de zomer warmt de woning snel op.
 • Soms zijn de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten zo hoog, dat er condens op de ruit ontstaat. Ramen van enkel glas beslaan vaak, wat de ruimte erg vochtig maakt met alle risico’s en gevolgen van dien.
 • Enkel glas is minder stevig t.o.v. dubbel glas en laat veel geluid door. De kans op breuk is dan ook vele malen groter dan bij dubbel glas. Bovendien is enkel glas erg gehorig, waardoor u meer last kunt hebben van geluiden van buitenaf.

De voordelen van dubbel glas

Van enkel glas naar dubbel glas

Bent u zich aan het oriënteren op de mogelijkheid om enkel glas te vervangen voor dubbel glas? Dan moet u met een aantal dingen rekening houden. Zo is het erg belangrijk om voordat u begint te controleren of er voldoende ruimte is voor dubbel glas. Anders moet behalve het glas, ook het raamhout vervangen worden. Zo is er in vaste houten kozijnen vrijwel altijd ruimte om dubbel glas te plaatsen, maar is dit voor kunststof en aluminium kozijnen niet altijd vanzelfsprekend.

Welk type glas moet ik kiezen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor dubbel glas. De meest populaire glassoort is HR++ glas. Dit glas bestaat uit twee glazen platen met daartussen een speciaal edelgas dat zorgt voor een hoog isolatievermogen. Naast HR++ glas kunt u ook kiezen voor HR+ of HR+++ glas. In regel geldt dat des te meer plussen, des te beter het glas isoleert en des te meer energiekosten u bespaart.

Wat kost het vervangen van enkel glas

De kosten van het vervangen van enkel glas zijn afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst natuurlijk van de hoeveelheid ramen u wilt laten vervangen. Maar ook, en misschien nog wel belangrijker, of het kozijn geschikt is voor dubbel glas. We adviseren u altijd om even contact met ons op te nemen, of vraag direct een vrijblijvend prijsvoorstel aan zodat u weet waar u aan toe bent. Bij Glasconcept werken we met eigen glaszetters en kunnen we u volledig ontzorgen van inmeten tot montage.

Heeft u advies nodig of wilt u meer informatie over het vervangen van enkel glas? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@glasconcept.nl of bel ons op +31 (0)113 – 344340.

  Naam*
  Woonplaats
  Telefoonnummer
  E-mailadres
  Uw bericht
  Contactgegevens
  Nieuwe Kerkstraat 29
  4421 JX Kapelle
  +31 (0)113 - 344340
  info@glasconcept.nl

  Bezoek onze compacte showroom (Alleen op afspraak)
  Contact opnemen
  Offerte aanvragen
  Volg ons