Thermopane glas

Thermopane glas is een andere benaming voor dubbel glas. Het is de naam van een Duits bedrijf dat zo’n 80 jaar geleden voor het eerst dubbel glas op de markt bracht. Thermopane werd al snel een benaming voor isolatieglas, echter is het huidige dubbel glas niet te vergelijken met het dubbel glas van toen. 

Vanzelfsprekend is de kwaliteit van het dubbel glas vele malen beter geworden dan 80 jaar geleden, inmiddels bestaat er zelfs driedubbel isolatieglas. Er zijn nog maar weinig huizen waarvan de beglazing slechts enkel glas betreft. Thermopane glas, dubbel glas, komt het meest voor. Dit komt mede door de vele voordelen van dubbel glas.

Verschil thermopane- en dubbel glas

Thermopane glas wordt vaak als synoniem gebruikt voor dubbel glas. Er is echt een beduidend verschil te benoemen tussen thermopane glas en dubbel glas. Hoewel beide soorten bestaan uit dubbel glas, zit het verschil in de laag die tussen de twee glazen platen zit. Thermopane glas bestaat uit twee glazen platen, met alleen een laag lucht ertussen. Dit type glas wordt niet zo vaak meer verkocht omdat de technieken aanzienlijk vooruit zijn gegaan.

De meest populaire soort dubbel glas is tegenwoordig HR++ glas. Dit glas bestaat uit twee glazen platen met daartussen een speciaal edelgas. Edelgas heeft als belangrijk kenmerk dat het vele malen beter isoleert dan droge lucht. Bovendien wordt er op het HR++ glas een speciale coating toegevoegd, die de buitentemperatuur scheidt van de binnentemperatuur.

Wat zijn de voordelen van dubbel glas?

  • Dubbel glas helpt u besparen op uw stookkosten. Des te beter het isolatieglas (hr++ of hr+++), des te meer warmte er in huis wordt gehouden. Driedubbel isolatieglas, ook wel hr+++ glas, heeft daarbij de beste isolatiewaarde.
  • Het biedt  een betere bescherming tegen wisselende weersomstandigheden.
  • Dubbel glas isoleert beter, de warmte wordt binnenshuis gehouden en kou dringt minder snel binnen. U heeft dan ook minder last van tocht.
  • Minder kans op condensvorming. Dubbel glas voorkomt condens aan de binnenzijde van het raam.
  • Minder geluidsoverlast door isolatieglas.

Thermopane/ dubbel glas in uw woning?

Bent u op zoek naar dubbel glas voor uw woning? Glasconcept is dé online specialist in glasproducten. Bovendien kunnen we verschillende soorten glas aan u leveren. Wij ontzorgen u volledig van inmeten tot montage door onze eigen glaszetters. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Contactgegevens
Contact opnemen Offerte aanvragen
Aanbetaling 30%
bij bedragen boven
€ 2000,00 incl. BTW
100% op maat
gemaakt
Vaste prijs
ongeacht de afmeting
Inmeet- en
ophangservice
Gespecialiseerd
transport

Glasconcept is dé online specialist met persoonlijke service. Dat maken wij waar in artikelen op maat en naar wens met ruimte voor persoonlijke wensen, kwaliteitsproducten tegen scherpe prijzen, snel en persoonlijk contact en levering met gespecialiseerd transport en de mogelijkheid tot professionele plaatsing.

Heeft u vragen over onze producten of advies nodig, wilt u een order plaatsen of wenst u meer te weten over uw bestelling of andere vragen? Stuur dan een e-mail naar info@glasconcept.nl óf vul het contactformulier in. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk antwoord! Of bel bel ons op +31 (0)113 – 344340

Met vriendelijke groet,
Marjan van der Moere

Spacer