Op maat gemaakt
Vaste prijs, ongeacht de afmeting
Inmeet- en ophangservice in heel Nederland en België
Gespecialiseerd transport

Soorten veiligheidsglas

Thermisch voorgespannen veiligheidsglas 

Voor uw veiligheid worden alle prodcuten bij Glasconcept thermisch behandeld in een hardingsoven. Hierdoor wordt het glas harder, maar behoud het wel zijn “flexibiliteit” en wordt het niet dikker. U kunt thermisch voorgespannen glas ook tegenkomen onder de volgende namen; “gehard glas”, “voorgespannen glas” en “full tempered glass”.

Enkele voordelen van thermisch voorgespannen glas op een rijtje:

  1. De buigsterkte en stootbelasting is 4 tot 5 keer groter dan dat van standaard (float)glas.
  2. Daarnaast is thermisch voorgespannen glas uitermate geschikt om er onderdelen op te monteren en uitsparingen in te snijden. Zo worden alle glazen binnen- en douchedeuren, maar ook de douche- en keukenwanden gemaakt van gehard glas.
  3. In tegenstelling tot gewoon (float)glas -waarbij het temperatuurverschil binnen een ruit maximal 30 oC mag zijn-, mogen bij thermisch voorgespannen glas grotere temperatuurverschillen -tot wel 200 oC- binnen één ruit voorkomen. Dit is onder ander belangrijk voor keuken achterwanden.
  4. Thermisch voorgespannen glas voldoet aan NEN 3569, het predicaat voor veiligheidsglas; wat betekent dat bij breuk er geen grote en scherpe scherven ontstaan, maar kleine, niet-snijdende “glaskorrels”. Het is echter geen veiligheidsglas, met als gevolg een verminderd risico op persoonlijk letsel bij breuk. De “glaskorrels” veroorzaken geen diepe snijwonden.

Thermisch voorgespannen veiligheidsglas bij Glasconcept
Helder glas (standaard)
Ons standaard glas is helder voorgespannen veiligheidsglas. Vrijwel ieder “normaal glas” is gemaakt van helder glas. Als men goed kijkt, dan is er “groen effect” te bespeuren.

Extra helder glas (optioneel)
Extra helder voorgespannen veiligheidskristalglas is glas dat
is behandeld tegen het “groene effect” van normaal glas en er
een “kristal helder” glas ontstaat.

Mat-satijnglas (optioneel)
Mat-satijn thermisch voorgespannen veiligheidsglas is glas dat aan één zijde door een behandeling met een hoogwaardig zuur gematteerd wordt. Mat-satijn mat glas wordt gebruikt als beglazing van ruimtes die vragen om privacy, zoals een glazen binnen- of douchedeur of als douchescherm in de badkamer. In tegenstelling tot gezandstraald glas, levert de zuur behandeling een zachtere en diffuse lichtinval en zal vuil zich minder goed hechten aan het glas.

Extra helder mat-satijnglas (optioneel)
Extra helder mat thermisch voorgespannen veiligheidsglas is glas dat is behandeld tegen het “groene effect” van normaal glas en er een “kristal helder” glas ontstaat.

CE gekeurd/gemarkeerd gehard veiligheidsglas 
Alle glazen wanden en deuren van Glasconcept zijn vervaardigd van CE gekeurd veiligheidsglas en daarom ook voorzien van een CE-markering.

Met de CE-markering maakt de fabrikant duidelijk dat zijn product voldoet aan de Europese wetgeving die op dat product van toepassing is en met succes een mogelijke keuring heeft doorstaan.

Wat is osmose?
Osmose is een natuurlijk verschijnsel wat bij een glazen deur en/of -wand voor zorgt voor strepen en een doffe waas.

Hoe snel leveren jullie het product?
In veel gevallen is het product beschikbaar binnen 14 dagen na akkoord van uw offerte (als wij uw orderbevestiging ontvangen hebben). Vanaf dat moment is het product bij ons af te halen, na afspraak. Kiest u voor levering of levering en plaatsing, dan proberen wij dat zo spoedig mogelijk in te plannen. Dit kan echter niet gegarandeerd worden, dit is afhankelijk van de locatie en/of de planning en beschikbare middelen/mankracht. Wij stellen alles in overleg om met u een zo goed mogelijk passende afspraak te maken. Wij leveren alleen na onderling overleg met de klant over de geplande datum en/of tijdstip.

Waarvoor dient een stabilisatiestang?
Bij een (douche)wand kan optioneel gekozen worden voor een stabilisatiestang. Deze stang houdt het glaspaneel op zijn plaats en zorgt voor extra stevigheid. Een stabilisatie stang is leverbaar in verschillende opties; van rond tot vierkant en van hoek-, tot plafond- of wandstabilisator. Zie de accessoires voor de mogelijkheden.

Advies
Heeft u advies nodig voor het vinden van de juiste douchedeur, bent u op zoek naar iets speciaals of heeft u andere vragen? Stuur een e-mail naar info@glasconcept.nl of vul het contactformulier in.

Contactgegevens
Nieuwe Kerkstraat 29
4421 JX Kapelle
+31 (0)113 - 344340
info@glasconcept.nl

Bezoek onze compacte showroom (Alleen op afspraak)
Contact opnemen
Offerte aanvragen
Volg ons