Glas schoonmaken: 5 schoonmaaktips voor glazen deuren

U heeft een binnendeur van glas, een glazen douchewand of glazen douchedeur. Glazen deuren zijn wellicht een van de mooiste en meest tijdloze manieren om uw douche of ruimte af te schermen maar vragen wel om enig onderhoud. Met name in de douche blijven er al snel kalkresten achter op uw mooie glazen deur. Met deze tips wordt het schoonmaken (en houden) van uw glazen deuren een eitje.

Glas streeploos schoonmaken

Er zijn verschillende manieren waarop u uw glazen deur schoon kunt maken. Eigenlijk is een glazen deur te vergelijken met een raam. Dezelfde trucjes zijn dus van toepassing als het gaat om streeploos zemen. Er zijn verschillende producten die ervoor zorgen dat het glas streeploos en glanzend schoon blijven, u zou bijvoorbeeld te volgende tips kunnen gebruiken:

  • Voeg een scheutje schoonmaakazijn of ammoniak toe aan het water om strepen te voorkomen. Dit ontvet het glas ook meteen. Gebruik daarentegen geen Spiritus, dit product kan namelijk een moeilijk weg te halen blauwe waas veroorzaken.
  • Dreft is ook een goed alternatief om uw glazen binnendeur mooi streeploos te zemen. Ook dit heeft een ontvettende werking waardoor het glas mooi schoon wordt.

Douchedeur ontkalken

Al na een aantal douchebeurten zijn de eerste sporen van kalkaanslag vaak al te bespeuren. Dit komt door achterblijvende zeepresten waarin kalk zich goed kan nestelen. Zonde van uw mooie glazen douchedeur of -wand! Gelukkig zijn er een aantal handige tips waarmee u kalkaanslag zoveel mogelijk kunt vermijden en schoonmaken.

  • Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook voor kalkaanslag. Droog daarom na iedere douchebeurt de douchewand of -deur. Gebruik bijvoorbeeld een douchewisser en geef kalkaanslag minder kans.
  • Kalkaanslag en zeepresten zijn eenvoudig te verwijderen met schoonmaakazijn. Meng water met een deel schoonmaakazijn en wat citroensap en spray dit op het glas. Laat een tijdje inwerken en neem vervolgens de douchedeur met een natte spons af.

Tip: Gebruik geen agressieve ontkalker! Hiermee kunt u namelijk de beschermende lagen onherstelbaar beschadigen. Kies daarom liever voor een milde variant of gebruik schoonmaakazijn.

Glazen deur vetvrij maken

Vet is een van de belangrijkste oorzaken van vieze glazen deuren. In de keuken komt dit bijvoorbeeld door het koken en in de douche door achterblijvende zeepresten. Vet biedt de uitgelezen kans voor vuil om zich aan uw ramen te hechten waardoor de ruiten groezelig worden. Gelukkig is hier heel eenvoudig iets aan te doen! Eigenlijk hebben we in de vorige alinea’s al een aantal tips weggegeven om een glazen deur te ontvetten. Zowel schoonmaakazijn als Dreft hebben namelijk een ontvettende werking en werken uitstekend om een glazen deur te ontvetten en het glas streeploos te zemen.

Voor- en achternaam*
Straat + huisnummer
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Breedte in mm.
Hoogte in mm.
Type glas
Aanvullende details
Situatietekening
Contactgegevens
Contact opnemen Offerte aanvragen
Aanbetaling 30%
bij bedragen boven
€ 2000,00 incl. BTW
100% op maat
gemaakt
Vaste prijs
ongeacht de afmeting
Inmeet- en
ophangservice
Gespecialiseerd
transport

Glasconcept is dé online specialist met persoonlijke service. Dat maken wij waar in artikelen op maat en naar wens met ruimte voor persoonlijke wensen, kwaliteitsproducten tegen scherpe prijzen, snel en persoonlijk contact en levering met gespecialiseerd transport en de mogelijkheid tot professionele plaatsing.

Heeft u vragen over onze producten of advies nodig, wilt u een order plaatsen of wenst u meer te weten over uw bestelling of andere vragen? Stuur dan een e-mail naar info@glasconcept.nl óf vul het contactformulier in. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk antwoord! Of bel bel ons op +31 (0)113 – 344340

Met vriendelijke groet,
Marjan van der Moere

Spacer